google.com, pub-0755926872671636, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-0755926872671636, DIRECT, f08c47fec0942fa0 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-0755926872671636", enable_page_level_ads: true }); Flyt dig dame! – Uden Relevans

30. okt. 2007

Flyt dig dame!

Imens jeg var i London fik jeg lejlighed til at gå ind i en boghandel, boghandlerne i London er en anelse større end herhjemme, den her var cirka 1400 kvadratmeter i tre etager inklusive en kafe ved navn Stjernekontanter, prøv forøvrigt at bestille en helt almindelig kop sort kaffe et sådant sted det er nærmest umuligt uden at skulle tage stilling til Colombiansk/brasiliansk Højland/lavland Øko/regulær Sort/hvid osv osv.

Anyway...Jeg fik endelig opstøvet de fem hyldemeter med Anden Verdenskrig bøger der stod der og kaldte på mig. De var placeret i et hjørne af butikken for det er åbenbart ikke helt kosher at købe bøger om den slags.

Nåmmen en dame havde plantet sig med uhyggelig geometrisk præcision i hjørnet med Pytahgorisk afstand til begge hylder med bøger siddende på en såkaldt elefantfod altså en stol man bruger til at nå de høje hylder hvis man er vertikalt udfordret som Suzy Q, her skulle man så tro at hun sad med næsen ind mod bøgerne og sad her fordi hun ville vælge en at købe ikk?
DENIED!!! hun sad der med en kurv med madvarer, en flaske med vand, et lille tæppe, dagens avis og ivrigt læsende en bog omhandlende et andet emne fra et andet sted i biksen, hun så faktisk ud som om hun allerede havde siddet der en tre timer eller tre da jeg ankom.

Her må det siges at på trods af min totale undren lykkedes det mig at holde masken og prøve at kigge rundt om hende, på trods af at hun sad så hun fyldte mest muligt.
Tilsidst blev det åbenbart for meget for hende at jeg havde den frækhed at forsøge at finde en bog at købe i den boghandel hvor hun var flyttet ind for med et forarget fnys samlede hun sine mange ejendele ind og gik væk.

Jeg fik fourageret mig en bog hvilket jo var fint, det undrer mig dog stadigvæk hvordan det kan være at man tillader den slags snyltere at sidde og fylde i sin boghandel altimens de gratis læser ens bøger uden at købe dem??? I alle de boghandler jeg var i kunne jeg se det sammen mønster gentage sig, snyltere med picnickurve ivrigt læsende, alle medbringende proviant og tæpper.

Hvad sker der lige der???

11 kommentarer:

Marie sagde ...

Ved ikke lige hvad der sker, men jeg synes det er fantastisk. Det samme i USA...der må man også bare sidde i flere timer og læse deres bøger uden at købe noget. Giver et helt andet liv end i de danske boghandlere...hvis du spørger mig, altså (og der gjorde du!!)

Anonym sagde ...

Jeg elsker også boghandlere der er større end Magasin og hvor der ligger folk og flyder alle vegne og læser. Da jeg var i Barnes & Noble ved Union Square sidst havde de ved gud slæbt Diana Krall ind for lige at synge lidt.

Suzy Q sagde ...

Det er hyggemodeller du har set. De er hyret af forretningen til at sidde og se ud som om, det er hyggeligt at læse.

Anonym sagde ...

Kan kun tilslutte mig de to første kommentatorer - det er for FEDT, at man må sidde i timevis og læse en boghandels bøger... gratis.

Sorry, morfar.

Suzy Q sagde ...

MIN elefantfod...

Anonym sagde ...

På den anden side. Hvis jeg vil købe en bog som andre har læst i (med heraffølgende æselører og smadet bogryg), så tager jeg i et antikvariat, ikke en moderne boghandel. Der skal bøgerne være nye!

Anonym sagde ...

Det var vel bare ejeren...

Uden Relevans sagde ...

Hehehe Jeg kan se at masserne ikke er enige i min holdning til boghandlergøglerne :)

Jeg tror sgu jeg flytter ind i 7-11 på Vesterbrogade så.

Maria sagde ...

Gad fanme godt at se, hvad de sagde, hvis jeg smed mig op i B.O. Bøger med mit tæppe, min flaske postevand og en sammenklappet med ost... :-D

Uden Relevans sagde ...

Hehehe

Uden Relevans sagde ...

Hehehe

Tilføj en kommentar