google.com, pub-0755926872671636, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-0755926872671636, DIRECT, f08c47fec0942fa0 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-0755926872671636", enable_page_level_ads: true }); Help wanted – Uden Relevans

25. sep. 2007

Help wanted

Et anderledes personligt indlæg, Jeg tror at jeg har brug for at åbne lidt op for godteposen inden det hele går op i morsomheder og plathed. På en måde savner jeg at blive taget lidt seriøst indimellem.

Tror jeg vil tage mit liv lidt op til overvejelse, se om jeg ikke kan få afklaret noget rod der ligger og fylder fra fortiden, få lagt en plan for fremtiden og se at få mere ud af nutiden.

Såeh hvordan gør man lige det?

Er der nogen der har nogen erfaringer med hvordan man helt nøjagtigt griber det an???

15 kommentarer:

Anonym sagde ...

No idea... men sig til, hvis du finder ud af det. ;)

Anonym sagde ...

Man kan med fordel sætte sig ned med god tid, en ternet eller stribet blok (efter præference) ... og et par gode penne, og så bare lade tankerne flyde over på papiret. Strukturen opstår ganske langsomt af sig selv... det er godt, men det tager tid, og det er ikke noget man skal publisere eller vise andre. Hvis man er en "ord- og tænkerøv", skal der nok komme nogle gode byggesten ud af det .... til en start .... bagefter skal man så til at handle ... god vind med dit udviklingsprojekt, du er en dejlig dreng.

KH Annemone

Uden Relevans sagde ...

Lenore: Annemone har vist finten

Annemone: Hvor ved du fra at jeg er en dejlig dreng? Har du smuglæst?

Tak for tippet jeg tror at jeg vil dedikere et par timer til at finde ud af hvordan jeg skal gribe tingene an iført blok og pen.

Anonym sagde ...

En del af det med at ændre spor kan også handle om at få sit perspektiv udvidet ved at prøve noget helt nyt - deltage i noget man aldrig troede man ville se sigselv i.. fx. en bowlingklub, en frivillig forening, starte på et kursus helt udenfor ens normale interesser, finde en måde at få en make-over af en helt fremmed person, rejse ud helt alene..
På den måde kan man bedre vurdere ens nuværende status (den oprindelige før projektets start)

..for 4 år siden prøvede jeg at gå ind i et fitnesscenter (og jeg har været der siden)
..i næste uge skal jeg sidde hårmodel til et frisørmagasin (selvom frisøren vist ikke laver meget om på hverken farve, længde)
..jeg tilmeldte mig et falck-førstehjælpskursus, bare for at kunne det, hvis nu..
..jeg var afsted som skiguide (skal ikke være det igen, men ville heller ikke undvære det)
..bowling og den frivillige forening har jeg til gode, og mange andre ting sikkert.. så jeg håber på at folk finder på flere perspektiv-udvidende ideer til dig, som jeg kan lure af.. ;)

Benny sagde ...

Hvad med at læse den bog du reklamere for? (Befri dig selv).
:o)

Uden Relevans sagde ...

Tak Syl!

Benny: Det var jo ligesom den der satte mig igang med det her tænkeri.

Edut sagde ...

Hey Måfar

Gør det du allerhelst vil lige nu og her. Det gør det pokkers svært at fortryde senere. Det har virket for mig so far. Det kan godt give hug, men til gengæld får man det virkelig rart med sig selv :)

Ellers sæt dig nogle mål. De må gerne være høje, men de skal også være realisérbare. Split dem ud på delmål, lav en tidsplan og så derudaf...

Sidstenævnte virker ret ideelt, men jeg må indrømme, at den for mig selv har været svær at komme ordentlig i gang med.

Held og lykke med skidtet
/Edut

Steen AA sagde ...

Edut har fat i noget. Gør hvad der føles rigtigt og bær konsekvenserne. Det giver (selv)respekt.

Uden Relevans sagde ...

Yep! Jeg takker og bukker.

Anonym sagde ...

eller hente lidt hjælp ind ude fra? F.eks ved at tale med en psykolog et par gange? eller en coach? Det hjælper nogen gange at tale med en uvildig person der kan stille de svære spørgsmål.

Anonym sagde ...

Det er rart at blive taget seriøst ind imellem, først og fremmest.

Det var ikke noget lille spørgsmål du lige fik formuleret der. Jeg tror det er meget godt at få ryddet lidt op i fortiden, som et fundament. Få de ting på plads, der trækker energi fra nuet. Eftersom man ikke kan ændre fortiden, må det vel være noget med at affinde sig med den og tage ved lære, så man kan koncentrere sig om nuet. Planer er sikkert gode, men fremtiden findes ikke. Så nuet bør fyldes med noget godt.

Det er jo nogenlunde let i teorien...

Uden Relevans sagde ...

Gaffel: Ja planer er et forkert ord, ordet er mål.

Anonym sagde ...

Skønne ting der bliver sagt her, og mange af dem kan nemt omsættes - men jeg tror også det handler om, at man får ryddet op i fortiden...

Netop med pen og papir - skriv hvad der falder dig ind...

Kig så på det, og find ud af, hvad du kan gøre noget ved og allervigtigst, hvad du ikke kan gøre noget ved..

De sidste ting, altså dem du ikke kan gøre noget ved, dem putter du i små sorte kasser og sætter langt langt væk.

Du skal give dig selv lov til, at sætte det væk, først der kan du få ro til, at koncentrere dig om fremtiden, og nyde nuet. Man kan sige, at nuet, er dit liv - her og nu!

Det har i lang tid været lidt en "joke", at man skulle leve i nuet og hvile i sig selv...

Men har du først prøvet følelsen af, at sidde midt i noget måske ligegyldigt, og opleve følelsen af, ikke at tænke på på andet end det du er i gang med, og alle tanker om i morgen og om lidt er glemt, altså at opleve nuet, så vil det være noget du gerne vil prøve igen...

Mange siger, at den nemmeste måde at prøve det på, er ved at sætte sig og lege med et barn, og leve sig med ind i legen... Det lyder måske tosset, men faktisk er børn vildt gode til at leve i nuet, til at fordybe sig i deres liv, til ikke at få dårlig samvittighed over ting, som de har gjort eller ikke gjort og så videre... De kan det naturligt, altså lige indtil forædrene får ødelagt dem, og lærer dem om, hvordan "man gør!".

Lad være med at bruge din energi på ting som ikke kan ændres. Brug den på de ting som gør dig glad!

Det er dit liv! Tag det - lev det så godt som du kan og glem alt det andet...

Maria sagde ...

Nu ved jeg jo ikke, hvor meget du har, der ligger og fylder - eller omfanget heraf...

For mig hedder det 1 x psykiater seance pr. week...


Kender du "mind map" ? Min veninde har liget lavet så'n en fætter - efter et par gange ved en coach...det ser herre godt ud, og meget overskueligt...man kan såvidt jeg ved låne bøger om det...en udvidet udgave af "pen og papir og skriblerier"...

Uden Relevans sagde ...

Jeg har fået tænkt store tanker og små, skrevet ned på papir osv.

Det skal nok gå altsammen.

Tak allesammen.

Send en kommentar