google.com, pub-0755926872671636, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-0755926872671636, DIRECT, f08c47fec0942fa0 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-0755926872671636", enable_page_level_ads: true }); Morfar kigger paa kunst pinligheder opstaar – Uden Relevans

9. sep. 2007

Morfar kigger paa kunst pinligheder opstaar

Forleden dag hjemme hos vennepar, jeg er lige præcis trådt ind over dørtærskelen da værtinde kommer vimsende:

"Aaj du skal altså se de nye lamper og vores nye kunst". kvidrer hun altimens jeg spekulerer på om jeg må få min tweedjakke med fløjlslapperne af først.

Jeg trænger op i bopælen og jo der er fine nye designerlamper, ret pæne faktisk og de står meget til den der spartanske boligstil hvor der intet står nogen steder fordi alting er gemt væk i gulv-til-loft-skabe på størrelse med Hindenburg.

Så kommer vi til kunsten, mit trænede øje spotter hurtigt at lærrederne er af den beskaffenhed og kvalitet man kun kan erhverve sig i Søstrene Skrammel..eh Grene, jeg konkluderer tøvende: " Er det noget du selv har frembragt?" imens jeg prøver at lyde som om jeg ikke direkte hader smørerierne.

"Naaj dem har vi fået af min søster! Er de ikke fede?" indsæt her mentalt billede af Morfar der vakler mellem Sandhed og Konsekvens (også titlen på et sexspil fra 80erne). "Man kan jo ikke kritisere eller vurdere kunst alt afhænger jo af øjnene der ser" får jeg fremstammet med et desværre slet skjult sarkastisk smil.

Og her må jeg lige slå i bordet, for hvis jeg nogensinde igen skal flytte sammen med et hunkøn af den menneskelige race, vil jeg hermed lige nu og her officielt forbeholde mig retten til at fortælle eventuelle kunstmalende søstre at deres værker ikke har nogen eksistenberettigelse i vore stuer alene af den grund at der er familiære relationer.

Jeg har endnu en tøffelhelt af samme kaliber i venskabskredsen hvor søsteren er talentløs omend velmenende kunstmaler, hendes værker har også fået en fremtrædende plads over sofaen så vor tøffelhelt dagligt kan mindes om sin position.

Så sig dog fra menneske!

20 kommentarer:

Frk. Pihl sagde ...

Hørt! Eller hvad med når damen selv fremstiller et såkaldt stykke kunst, der kan matche farverne i stuen... fyyha, synes jeg godt, man må sige..

Uden Relevans sagde ...

Frk. Pihl. Det turde jeg slet ikke begynde at nævne, selv jeg har grænser for hvor ærlig/konfliktsøgende jeg har lyst til at være :o)

Uden Relevans sagde ...

Steen aa Du må ikke fodre min hustrold, så du ikke skiltet? :o)

Du har ellers helt ret.

Anonym sagde ...

Jeg havde en moden kollega indtil fornylig, der hobbymalede lidt... En dag udstillede hun i vores kantine, og der hang en ca. 20 nogenlunde identiske abstrakte kreationer i en kombination af farverne grøn, gul, rød og lidt guldglimmerhalløj, der var kørt en form for riflet malerrulle henover. En dag var hun ved at overbevise en kollega om et muligt salg af et .. værk .. og beskrev det ansigt hun kunne se i sit eget .. værk .., siden undgik jeg øjenkontakt når jeg gik forbi, i angst for at blive indfanget i en evt. salgs-situation, der kunne have medført fremtidige samarbejdsproblemer. Men det kan du selvfølgelig ikke bruge til ret meget i din situation... :)

sP sagde ...

Nemlig Morfar,Så sig dog fra.

Jeg kender en der altid vil have jeg lige skal læse hendes nyeste digte......og jeg lyver altid.
(hun ser nemlig godt ud)

Uden Relevans sagde ...

Gaffel: Jeg kan heller ikke forstå hvorfor de alle sammen maler abstrakt og så med guldglimmer????

SP: Det er noget helt andet i et sådant tilfælde er en hvid løgn helt okay.

BTW: Er der nogen det vil købe nogle af mine værker?

Anonym sagde ...

Mit bedste bud er pga. sko.

Jeg lagde mærke til, at en del kvinder i samme periode gik i forgyldte sko. Så jeg mener der simpelthen må være tale om et modefænomen, hvor fodtøj og "kunst" skal matche.

Værker? Har du nu klistret flødetabletpapir på et lærred, i et sirligt mønster?

(jeg vil godt lige se det først i hvert fald)

Uden Relevans sagde ...

Alting handler om sko i kvinders univers??

Na du må bare stole på at jeg leverer varen, hvor mange skal du bruge? 250.000 kroner stykket.

Benny sagde ...

Jeg blev en gang spurgt af en kvindelig bekendt, hvad jeg syntes om hendes nye smarte (grønne) briller.
Så sagde jeg, at jeg syntes at de var grimme. Sikke en opstandelse det vakte! Så ku hun sku da bare lade være med at spørge!
De var grimme!!!

Uden Relevans sagde ...

Hehehe Benny! Så kan hun lære det!

Anonym sagde ...

Morfar, et par stykker tak. Men jeg tror detaljerne skal ordnes på Jaguaren. Jeg vil godt ha' prisen lidt ned... Jeg ved ikke det med skoene, hvorfor - men jeg ved at det er sandt, og det er nok. Hvor ka' man købe en trold forresten?

Uden Relevans sagde ...

Gaffel: Lad os mødes på Jaguaren så, jeg tager et par værker med og du kan passende komme med en GPS til mig :o).

Kvinder = sko en evig sandhed.

Jeg ved ikke hvor min kom fra du er velkommen til at arve den??

Anonym sagde ...

En GPS bliver svær.. men hvad med følgende:
http://www.business.dk/article/20070910/techmobil/109101026/

Jeg kan se, at du søger at afsætte den flere steder :-) - pøj-pøj!

Uden Relevans sagde ...

Ja Gaffel 35 års lobbyisme har ikke været forgæves!

Og jo jeg er klar til at betale for at komme af med den.

Steen AA sagde ...

Huuuu, hhhuuu, nu strinter jeg snart i min bedste nederdel. "jeg er klar til at betale for komme af med den" - og jeg må stortude-grine lige ud i kontormiljøet - for s...., hvor er det sjovt sagt. Og, nåja, undskyld jeg ikke så skiltet - hvor er skiltet for resten?

Steen AA sagde ...

oops, har fundet skiltet. Sorry.

Uden Relevans sagde ...

Jeg bør nok købe mig et større skilt :o)

Anonym sagde ...

*GRINER* Det er for sjovt det her...

Altså jeg er ikke stolt af at sige det, men jeg må nok give Jer ret - der bliver sgu malet mange mærkelige billeder, og jeg må indrømme (ja, jeg er ked af at sige det!!), at jeg har også selv malet et par stykker, og jeg er så nok skyld i samme tanker i mange hjem... UPS!

Faktisk malede jeg mange af disse "farver-der-passer-til-resten-af-stuen" billeder i perioden 1998 - 2003..

Motivationen var at jeg var så træt af, at glo på blå plakater med van gogh åkander (tror jeg det var) eller "folk" (som i min mand da jeg mødte ham!) der i deres stue, havde den der berømte plakat med mænd der sad og spiste frokost, langt (eller hedder det højt!!) oppe i luften...

SOM hukøn, synes jeg IKKE at det passede i farverne (farver styrer faktisk i perioder meget vores lv.. LOL), og derfor klaskede jeg nogle farver på noget lærred, og vupti, så var folk glade. Jeg solgte dem dog ikke, men folk kom selv med lærrederne og gav lidt for malingen - og jeg var glad, havde noget at tage mig til, når manden så fodbold eller le mans!

Men at kalde det kunst, har jeg dog aldrig gjort... (noget der tager en halv time at fremstille, kan ikke være kunst i min verden!!)

Men det stoppede heldigvis (altså det med malerierne!!) fordi pludselig var det bare noget alle gjorde, og så synes jeg ikke det var sjovt længere.

Den der med guldskoene - puha, den sved!!! Jeg har MANGE guldsko, og ved faktisk ikke hvorfor! Kan vidst bare godt lide dem... Og når nu man ikke kan få en glassko, så må guld være det næst bedste (så er der da lidt askepot / prinsesse over det!!!) eller noget...

Gad godt hilse på den hustrold, hvorfor må man egentlig ikke fodre den?

Uden Relevans sagde ...

Vi må have nogle guldsko til mænd a la Herreys... :o)

Anonym sagde ...

Det ser nok skidt ud med guld støvler til mænd, men ok, hver sine lyster... - og i øvrigt "er der ikke en der ringer efter en læge?"

Send en kommentar