google.com, pub-0755926872671636, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-0755926872671636, DIRECT, f08c47fec0942fa0 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-0755926872671636", enable_page_level_ads: true }); Klike for dig klike for mig – Uden Relevans

23. sep. 2010

Klike for dig klike for mig

Det er egentlig spøjst at uanset hvor mange voksne mennesker og hvor veludannede de er du putter i samme klasse/gruppe, ja så dannes der kliker, det man i sociologien kalder peer groups, (ah hva, hva hva? Jeg har lært stuff). Mønsteret gentager sig altid, folk påtager sig roller, der er de samme typer hver gang.

Folk indtager altid visse roller. Således også på vores lille årgang, vi har en joker, den stille pige, den sexede pige, den rapkæftede pige, Mr know-it-all, og så resten.

Selv står jeg også som deltager i en af klikerne, som alphahan, (så fik jeg også prøvet det) i vor lille bedrevidende kreds af brokkehoveder. (aj det er vi altså ikke, vi er bare kritiske). Det var egentlig ikke sådan det skulle gå, det er dog svært at se forbi urkultur og flokinstinkter, vi mennesker finder rammer vi anser som trygge og holder os til dem.

 Har i dem der hvor du er? Findes der steder uden kliker?

8 kommentarer:

Ruprect sagde ...

klik klik!

Miws sagde ...

Jeg leder stadig efter en gruppe hvor jeg kan være den sexede frem for den rapkæftede, men så grimme og højråbende grupper er svære at finde uden at pådrage sig et livstruende misbrug...

spunky sagde ...

vi er jo somme mennesker ikke anderledes end så mange andre primater...
vi er bare så uheldige at være udstyret med et organ som berøver det meste af vores liv med at filosofere og tænke og alt det andet crap som fylder op i øverste etage!

og jo jeg har også min rolle....

Anonym sagde ...

Jeg er vist hende den rapkæftede vanilletrold ;O)

Jeg tror ikke man kan "påtage" sig en rolle, der ikke ligger dybt i én ...

Meen, med det sagt ... Så er det jo forskellige relationer man har til de enkelte... ergo ... har spiller man med de forskellige facetter, alt efter hvem man er sammen med, ing?

KlunteTrunte sagde ...

Hehe på mit lærerværelse sidder vi på vores meget faste pladser og diskutere hvordan vi dæmmer op for klikedannelse blandt eleverne. totalt dobbeltmoralsk! Samtidig hviskes der i krogene og peges fingre af de andre - Vi er ikke en skid bedre end eleverne! Trist egentligt...

Nicolai sagde ...

Hvorfor forestiller jeg mig at du er præcist som Chevy Chase i "Community"?

Uden Relevans sagde ...

Nicolai. Det er nok meget tæt på egentlig.

wildskud sagde ...

Og du er helt sikker på at vi ikke går i klasse sammen? Det lyder mistænkeligt som det, jeg går og sysler med i det daglige.

Tilføj en kommentar