google.com, pub-0755926872671636, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-0755926872671636, DIRECT, f08c47fec0942fa0 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-0755926872671636", enable_page_level_ads: true }); Facebook Places Facebook Steder ind af bagdøren – Uden Relevans

17. sep. 2010

Facebook Places Facebook Steder ind af bagdøren

Facebook, der er jo befolkningsmæssigt er verdens tredjestørste land, efter Kina og Indien har igen indført noget nyt.

Igen er det sket uden at Hr og Fru Sovsenjensen har fået noget af vide. Det sidste nye er Facebook Places eller Facebook Steder som det kommer til at hedde på dansk. Facebook Places er aktivt i Japan og England imens du læser dette.

Det er ligesom Foursquare og Gowalla, en lokationsbaseret tjeneste, hvor du skal checke ind (hvis du har lyst) så dine venner kan se at nu sidder du på Cafe Victor, det virker kun fra mobile devices da du næppe slæber rundt på din stationære PC, intet galt i det, ud over at du på den engelske version af Facebook SELV skal slå det fra, Eller det skulle man igår da jeg prøvede.

Lokationsbaserede tjenester kan sende dig reklamer/tilbud imens du er på farten lad os tage et eksempel. Du checker ind i Metroen på Nørreport retning Vanløse, Et tilbud om "kaffe og kage 20 kr" i Frederiksberg Centeret lander blandt reklamerne på din Facebookside, du skal klikke og står af for at hente dit tilbud.

Umiddelbart pissesmart for dig, for Facebook og for den cafe hvor du skal købe kaffen, hvis du altså gider at stå af og benytte dig af tilbuddet.

Hvis du ikke ønsker at dele din lokation med nogen, ja så er det jo fjong, PROBLEMET opstår idet du kan tagge dine venner som værende hos dig også!

Så hvis du er sygemeldt og din ven tagger dig til at sidde på Cafe Victor og chefen ser dette ja så er du up Shits Creek no paddle, medmindre du allerede nu går ind på din Facebook profil under privacy/privatlivsindstillinger og slår det fra under Things other people can share/ting andre folk kan dele.

Synes du dette er et problem eller er det bare mig der er paranoid?

12 kommentarer:

Kia sagde ...

Du er ikke paranoid - Du er gammel! :)

Leoparddrengen sagde ...

Totalt hul i hovedet.

Ligesom så meget andet med Facebook. Jeg ved snart ikke hvad der er værst ved det - deres brud på almindelige brugerrettigheder og privatlivets fed, deres hykleri i at de beskytter privatlivetsfred, når de ikke deler eller almindelig information om trafikmønstre (men naturligvis udnytter dem selv), det dybt debile interface, eller den flokmentalitet de lægger op til.

Jeg har bestemt mig for at jeg lukker min konto, når jeg får skrevet en ordentlig afskedssalut. Det her var kun hvad der sad løst mellem sidebenene.

Flora sagde ...

Jeg står last og brast med Morfar: jeg er også gammel!

Mads sagde ...

Jeg synes også, at det er unødvendigt, at folk ved, hvor man er hele tiden. Men facebook har nok gjort det, fordi de pludselig fik konkurrence fra twitter, hvor det tilsyneladende lidt er det, man skriver.

Jeg kan dog derudover heller ikke forstå, hvorfor man overhovedet har trang til at gå på facebook og andre hjemmesider direkte fra ens telefon hele tiden? Jeg vil aldrig nogensinde begynde på det. At man pludselig kan det gør jo netop, at man aldrig får en reel pause fra omverdenen. Og jeg har altså brug for mine pauser.

Men hov, nu fik jeg skrevet en masse gylle, der nok ikke havde så meget at gøre med indlægget igen. Min pointe er bare: nej, du er ikke paranoid. Og hvis du er paranoid, så er jeg det i den grad også.

Frøkenen sagde ...

Tak for tippet.
Det er langt ude, og nej, jeg synes ikke du er paranoid!

Anonym sagde ...

Jeg har løst problemet, er nemlig ikke på Facebook. Og kommer det ikke. Men får til tider mails med indbydelse til at være venner med mennesker, som rager mig stort set lige så meget som indholdet i en papirkurv stående på et kontor i Kolding.

Leoparddrengen sagde ...

Så fik jeg afleveret en udmeldelse og en afskedssalut.

Så er det spændende om 14 dage om de rent faktisk har lukket kontoen. For det er jo et så... interessant system... at man skal bede dem lukke sin konto. Så skal der gå 14 dage - hvor du ikke forsøger at lukke ind, end ikke for at checke om din konto er lukket! - og først da lukker de ens konto. Hvis man forsøger at logge ind før - for, for eksempel, at undersøge om man kan... ja, så hænger man på at forblive medlem, og det hele starter forfra.

Der er sådan lidt Orfeus og Eurydike over det.

KirstenK sagde ...

Tak for tippet, og nej du er ikke paraonid...Faktisk er jeg en smule træt af FB...

Classic Copenhagen sagde ...

Ikke paranoid. Du har bare sat dig ind i tingene, og så kommer gåsehuden, som den skal på ethvert tænkende menneske i den situation. Fra jeg lukkede min profil på fb har jeg ikke savnet den en eneste gang, tværtimod. Tilgengæld har jeg opdaget at hvis nogen linker til noget på fb, en gruppe eller andet, så skal man oprette sig som bruger (igen) for at læse med. Ach, fup und schwindel!

Uden Relevans sagde ...

Sandra, du kan låne en af mine profiler så :)

Jeg overvejer at lave lidt flere indlæg i den dur her, men folk vil nok hellere læse om pik og patter :)

Classic Copenhagen sagde ...

Jeg er en stor fan af at skrive hvad man føler for. Selvom jeg godt ved at det koster mig at lave sådan en post som den jeg har på nu, alle er så bange for det emne, puh!

Iøvrigt mistænker jeg at det latterligt høje antal "aktive profiler" de citerer fb for at have, ikke tager højde for fup-profilerne, dobbeltgængerne osv. Facebook er på vej ud, det spår jeg. :-)

Anonym sagde ...

For satan, det er da ualmindeligt nederen, det der Places-halløj! Forstår nu din kommentar om at FB er en fed lort med reklamer på ;)

Jeg går med det vuns ind og slår lortet fra.

Tilføj en kommentar