google.com, pub-0755926872671636, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-0755926872671636, DIRECT, f08c47fec0942fa0 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-0755926872671636", enable_page_level_ads: true }); For Gud konge og fædreland. Krigen i Afghanistan – Uden Relevans

6. sep. 2010

For Gud konge og fædreland. Krigen i Afghanistan

Under den Anden Verdenskrig (cant wait for the sequel) hvor Danmark jo vandt, efter at have skiftet side sent i 1943 da Tysken havde fået prygl ved Stalingrad, Kursk og USA var indtrådt i krigen, blev den amerikanske kampvogn M4 Sherman kendt blandt tysken som en "Tommy Cooker".

De allierede soldater blev kaldt for Tommy af tysken, M4 kampvognene havde en tendens til at eksplodere i en stor ildkugle så snart de blev ramt derfor navnet en Tommy Cooker.

Gad vide om Taliban har et navn for de danske blikdåser vore frivillige (og knap så frivillige) Jenser tåger rundt i ovre i Aaaaaffgghaaaanistan? En Jens Koger? Jens fyrtøj? Nårh nej de taler jo ikke dansk.

Gad vide om der et sted i Danmark findes en person der tror på at krigen i Afghanistan forhindrer terror i Danmark?

10 kommentarer:

Steen AA sagde ...

Anders Fogh er mit eneste bud.

Uden Relevans sagde ...

Han bor jo ikke i Danmark Steen. (ps tak for lån af punchline).

Steen AA sagde ...

"I stand corrected"

Leoparddrengen sagde ...

Angående ordet Jens Koger kan det da godt være at Taliban kender ordet, via en arabisk oversættelse lækket af forsvaret. Ahr, nånej, det glemte jeg, de taler jo heller ikke arabisk.

(Jens Koger minder mig om en historie, fra da en af mine venner aftjente sin værnepligt, og vist var på vagttjeneste ved kasernen. Så kom hans sergent forbi og spurgte ham så, om han stod og fik en koger. Hvilket gjorde ham noget befippet, da en koger for ham betød at han stod og røg hash - hvilket han ikke gjorde på det tidspunkt - mens sergenten mente det betød at han stod og sov.

Bare endnu et bevis på, at de lever i deres egen verden i militæret.)

Susling sagde ...

Ai, men Moffe altså! "The war against terror". Det er da sådan man gør: plumper lidt mere krig i hovedet på de allerede udkrigede.Det bliver de overhovedet ikke radikaliserede af.

Uden Relevans sagde ...

Leo: I stand corrected, den kan måske reddes på at mange arabere er i Afghanistan for at bekæmpe USA/DK :).

Susling: Det ved alle!!!

Leoparddrengen sagde ...

Æh, du behøver ikke stå corrected - du skrev da ikke noget om at oversætte det til arabisk; det er kun i forsvaret de finder på den slags.

(Og der er vist ikke ret mange arabere tilbage i Afghanistan, lederne (Osama-drengen) flyttede til Pakistan, og rekrutterne tog på træningstur i Irak.)

Uden Relevans sagde ...

Seneste opdatering er at der "Næste år" kommer brandslukningsanlæg i køretøjerne.

For øvrigt mener talsmanden at der ikke er nogen der er kommet til skade af at der pt ikke er brandslukningsmateriel i bilerne - selv lever han også et liv på kanten, da han nær var blevet kvalt i et stykke kringle i fredags på kontoret.

Frank sagde ...

De allierede soldater kaldte selv Sherman tanks for "Ronsons". Opkaldt efter lighter-mærket Ronson, der kørte en reklamekampagne med sloganet "Lights first time, every time".

Uden Relevans sagde ...

Tyskerne kaldte dem for Tommycookers :)

Send en kommentar