google.com, pub-0755926872671636, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-0755926872671636, DIRECT, f08c47fec0942fa0 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-0755926872671636", enable_page_level_ads: true }); Det dumme svin! – Uden Relevans

31. aug. 2010

Det dumme svin!

Aha! Han erkender endelig! hoster du glad ud af mundvigen imens du spekulerer på om det er Niklas eller Jannik der har en unge.

Ja nu er det jo yderst sjældent at jeg hidser mig op og harcelerer på min mandeinternetweblog, her på mine mere modne dage er jeg mere afbalanceret, moden, velovervejet, mandig, klog, flot som George Clooney, rar, betænksom samt ikke mindst beskeden og ydmyg.

I dag ville jeg undersøge rygterne om at der skulle ligge et såkaldt "bibliotek" her i kommunen, biblioteker var noget man havde i 70erne og op i 80erne hvor børn kunne komme og låne tegneserier gratis, det var en rar tid dengang, siden er de blevet lukket allesammen og sparet væk af forskellige regeringer.

I stil med humlebien der ikke ved at den er ude af stand til at flyve ligger der her i Ballerup et bibliotek der ikke har fået af vide at de er sparet væk.

Da jeg trængte op i det snævre hul af et indgangsparti måtte jeg sno mig forbi et sæt pensionister, ham med buksen godt oppe på maven hende iført en rollator, de var utroligt søde at se på som de gik der hånd i rollator.

 Efter at have konstateret at biblioteket ikke lå inde med de fornødne bøger var jeg vidne til et lille optrin.

Det søde ægtepar var blevet sendt ned på biblioteket for at gå ind på internettet så de kunne aktivere deres nye taletidskort til den telefon en smart sælger havde solgt dem i en butik - eller rettere han havde ikke solgt dem noget endnu, for de var ikke ejere af en emailadresse, de vidste rent faktisk ikke hvad en email er, ingen af dem havde set en PC før up close and personal, så sælgeren havde sendt dem ind på biblioteket for at de kunne få bibliotekarerne til at lave en emailadresse til dem, så han kunne sælge dem en telefon med taletidskort...

Det dumme svin!

De stakkels ældre mennesker var jo helt forvirrede og på bar bund! Hvad faen ligner det at lade biblioteket være nødhjælp for stakkels itudfordrede pensionister!


Måske går det hele nogen gange LIDT for stærkt. Måske er vi LIDT for hurtige til at digitalisere alting.

Hvad mener du?

7 kommentarer:

flo's diner sagde ...

Jeg tror ikke, det går for stærkt, jeg tror, at ham sælgeren var en kæmpe, fed nar.

Men de er sgu da friske, at de går ned på biblo for at lære noget. Er det ikke det, det ligger der for?

Eric sagde ...

Enig med Flo's Diner mht. sælgeren, men selv det offentlige glemmer snart, at der er borgere uden computer, kryptisk ID og hvad ved jeg.

Nu bruger jeg ikke taletidskort, men der må for pokker være andre måder at aktivere det på. Jeg forærer fx ikke min emailadresse væk sådan uden videre. Møgfirma!

AAnonym sagde ...

Stik de gamle narrehatte en brevdue hver. Masser af ældre kan finde ud af it - der er ingen undskyldninger. De bruger garanteret også stadig checkhæfter, hvis nogen kan huske, hvad det er.

Julie_a sagde ...

Jeg synes, det går for stærkt. Ikke for mit vedkommende, men for de 40 procent (ja, 40) af danmarks befolkning, som IKKE er hjemmevandte på nettet. Som bibliotekar har jeg utroligt mange ældre mennesker rendende, som er på herrens mark. Jeg hjælper dem så godt jeg kan, men jeg kan jo ikke ordne deres netbank for dem - som de forøvrigt heller ikke må installere med nøgle osv. på kommunens offentlige pc´er. Jeg kan ikke hjælpe dem med tinglysninger, skøder, mobilabonnementer osv. Jeg kan scanne dokumenter ind for dem, og jeg kan forsøge at forklare dem, at de er nødt til at oprette en såkaldt online email, for at kunne sende det indscannede dokument til den rette instans, men jeg kan ikke få dem til at forstå, at deres outlook ikke ligger på kommunens offentlige pc. Jeg synes, det går for stærkt.
Der er MASSER af borgere, måske især i udkantsdanmark, som ikke er med overhovedet.

Anonym sagde ...

Synes det godt du forsvarer de ældre eller generelt folk, der (mere eller mindre frivilligt) har valgt et liv uden internet/email/digital dåse identitet.
Fra naturen af har mennesket gennemgået en hurtig udvikling, derfor kan denne verden ingenlunde bremses. Men da der skal være plads til alle, skal der også kunne være plads til folk, der foretrækker andre værdier end at "surfe på tidsbølgen".
Så er jeg desuden beæret over, at få tildelt rollen som manden med bæltet i maven, han har i det mindste stadig to velfungerende ben at gå på. så man takker og bukker (og brækker forhåbentlig ikke en hofte)

Uden Relevans sagde ...

Et eller andet sted må det vel være regeringens ansvar at alle kommer med, eller måske Ældresagen?

Beingglorious: Det var så lidt! Glad for at du kan se det sjove. Problemet er som jeg ser det at de ældre ikke har muligheden for at vælge til og fra, de bliver automatisk valgt fra.

Cecilie L. sagde ...

Hej, jeg kom lige forbi din blog :)

Det ER faktisk regeringens ansvar, at alle kommer med, og det bruger de bibliotekerne til. Der er rigtig mange projekter i gang om at få ældre ud på bibliotekerne, så de blandt andet kan få hjælp til at lære at bruge internettet.

Så det er faktisk rigtig fint, at det ældre par gik på biblioteket for at få en emailadresse - det er lige præcis det der er meningen :)

Jeg er studentermedhjælp inde på Styrelsen for Bibliotek og Medier, og der er rigtig meget snak om nye funktioner for bibliotekerne. (Og nu lyder jeg som en stor reklame... høh)

Til gengæld er det lidt fjollet, at alting evigt og altid skal være afhængigt af internettet - synes jeg!

Send en kommentar