google.com, pub-0755926872671636, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-0755926872671636, DIRECT, f08c47fec0942fa0 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-0755926872671636", enable_page_level_ads: true }); Berlin Street Art og mere Rejseguide Berlin III – Uden Relevans

5. jul. 2010

Berlin Street Art og mere Rejseguide Berlin III


En enkelt imod og tre for, så jeg fortsætter med min personlige guide til Berlin, jeg ved godt at den slags risikerer at blive gentagelser fra andre rejseguides, det må i leve med i håbet om at finde guldkornene blandt gentagelserne.

At rejse i Berlin er supernemt, for 26 øvroer kan man købe en billet der varer en uge, har man dage til overs kan man give den til et andet menneske i lufthavnen, dermed spare dem nogle penge, sprede god karma og håbe at det vender tilbage til en.

Sbahn, Ubahn og busser farer rundt med korte mellemrum, på kryds og tværs, tænk ud af boksen og tag den sceniske Sbahn hvis du ikke har travlt det er langt federe end Ubahn. Mht busser KAN du vælge at tage en turistrundfart til 15 øvro ELLER du kan tage rundt med linje 100, der kører forbi praktisk taget ALT der er værd at se i Berlin, en enkeltbillet koster 2.4 øvro.

Der er kontrol i togene, pludselig på en tur råbte en fedladen mand i shorts "KARTENKONTROLLE!" han havde et idkort der viste at han var kontrollør, så skal man vise billet eller hoste op med 40 øvroer, man ser ikke kontrollørerne da de er civil.

Vær beredt på at ligesom herhjemme er togene hjemmebane for hjemløse, spillende sigøjnere, drankere og andet godtfolk, som regel kan de hjemløse lugtes før man kan se dem, I kid you not.

Kan du selv vælge lufthavn så tag Tegel, den ligger praktisk talt midt inde i byen, Schoenefeld not so much der er 25 minutters kørsel og det er kun Easyjet der betjener den, Tempelhof er vist lukket så vidt jeg ved.

En ting du SKAL se er flaktårnet i Humboldthainparken, for 9 øvroer kommer du indenfor til den fedeste tour direkte tilbage til 1945, turen arrangeres af Berliner Unterwelten og fås endda på dansk! man mødes ved den nærliggende Gesundbrunnen Sbahnstation, se deres hjemmeside for mere info, imens du er på Gesundbrunnen kan du lige tåge indenfor i en discountversion af Lidl på størrelse med Bilka Kolding, de har ALT til 45% af hvad det koster herhjemme, nogen gange billigere, deodorant siger du? .55 øvro eller 4 kroner, makeupfjernepads? 9 kroner for 25 styks, barbecuesauce? 7 kroner kort sagt alt man lige står og mangler når man bor i lejlighed i Berlin.

Er der noget i vil høre nærmere om??

14 kommentarer:

Bloggalicious sagde ...

Var du virkelig afsted alene? Hvis ja, hvad brugte du så makeupfjernerpads til? :-D

Lupo sagde ...

Morfar inspirerer: Flaktårnet skal jeg se også ;)

Det Forkromede Overblik sagde ...

Tjöss Morfar - Jeg får sgu helt lyst til at tage til Berlin... har du nogle anbefalinger til hvor de laver ens bil?

Uden Relevans sagde ...

Blogga: Det var blot en forbrugeroplysning til de mange hunner jeg ved frekventerer min internetweblog.

Lupo: Tak og i lige måde.

Etstykkemedlis sagde ...

ja jeg synes også det er ganske inspirerende faktisk.. et besøg i Berlin er lige rykket højere op på ønskelisten

@Bloggalicious.. tror simpelthen ikke vi får svar! Morfar er en hemmelighedsfuld mand(?)

Uden Relevans sagde ...

Blogga: Det var almindelig folkeoplysning.

Lupo: Tak og i lige måde du inspirerer også.

Det Forkromede Overblik sagde ...

Hej morf. Får sgu helt lyst til at besøge tyskens by...

Uden Relevans sagde ...

blogga: Dig og dine konspirationsteorier :) Det var almindelig forbrugeroplysning.

Lupo: I lige måde! tak.

spunky sagde ...

det er da helt sikkert at Berlin bliver et af de næste steder jeg skal på rejse til .... altså når der igen er lidt penge på kontoen...

er der nogen gode steder at købe musik i Berlin???

nu ved jeg godt det er et bred spørgsmål .... men det kunne jo være at du viste det!

jeg er lidt musik gal når jeg rejser.... ;-)

Etstykkemedlis sagde ...

hmm kan se at det ikke kun er på min blog at kommentarsporet har været lidt off idag...

Oder was?

Uden Relevans sagde ...

DFO: I Kreuzberg er der mange små Kefir værksteder, men da momsen er lavere må det være billigere...

Uden Relevans sagde ...

Musik, der er mange specialforretninger, jeg laver en part IV :)

Det Forkromede Overblik sagde ...

Jamen Kefir lavede det uden MUMS, herr Stewart!

Takashimaya sagde ...

Nu vi er ved butikker i Berlin så er det faktisk så underligt, at supermakedskæden REWE er ca 30% billigere i de butikker der ligger i Østberlin sammenlignet med butikkerne i vest for fuldstændig de samme varer!

Send en kommentar