google.com, pub-0755926872671636, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-0755926872671636, DIRECT, f08c47fec0942fa0 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-0755926872671636", enable_page_level_ads: true }); Hærens Operative kommando melder – Uden Relevans

25. jul. 2008

Hærens Operative kommando melder

At endnu en dansk soldat er faldet for Danmarks ære og frihed i Afghanistan, eller var det for at i vor egenskab af USAs skødehund at please George W. Bush og hans kamp mod islam?

HOK beskriver det som en "ulykke", det er vel næppe en ulykke når man kører over en mine, det er vel nærmere en konsekvens af en kamphandling.

Nu er vi oppe på 15 døde og hvad har det hjulpet?

Billedet er fra sidst vi var i aktiv krig mod nogen.

14 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvad det skal hjælpe? Hvad med at Taliban er blevet næsten udryddet? At der er forsøg på demokrati? At folk i store dele af landet nu kan både spille musik og barbere sig uden at Taliban kommer og stener dem på det lokale fodboldstadion?

Jeg skal hilse og sige tak fra min afghanske kollega, som glæder sig over at se fremgang i sit hjemland.

Uden Relevans sagde ...

Kudos til dig Holme du har modet til at skrive noget i det mindste :).

Anonym sagde ...

Det fedeste er, når Statsministeren siger, at de danske soldater blev dræbt med feje midler. Han kender åbbenbart ikke reglerne for en krig. Der er ingen regler ..

Anonym sagde ...

Tak, Morfar :)

Vrøvl, Janne. Reglerne for krig kaldes Genevekonventionen samt diverse andre aftaler for krigsførelse. Men okay, den (dem) har terroristerne ikke underskrevet. Desuden er det også en smule naivt at tro, at man kan regulere krig.

Anonym sagde ...

Jeg har en veninde.... hun arbejder i Kandahar. Tre kvarter efter hun landede i lejeren, fik hun at vide at en af hendes kamerater var blevet dræbt af føromtalte landmine. Det, hun hævder at være der for, er at beskytte de hjælpe-organisationer, der forsøger at bygge skoler og lave vandværker og andet godt til befolkningen, og som ikke kan få lov til at udføre deres arbejde i fred for Taleban. Nok om det....
Jeg kan godt se hvad du forsøger at udtrykke med dit billede morfar. Og jeg er nok heller ikke uenig, hvis det drejer sig om at manifestere, at den krig er pervers, og at Danmark nok ikke burde deltage under de forudsætninger vi gør. Men ligefrem at bruge et monument over faldne fra "frikorps" danmark, synes jeg er smagløst. Især i forbindelse med det faktum, at det er en dansk soldats død, indlægget handler om. Havde det været en dansk soldat i Taleban's tjeneste, havde det været mere passende. (frikorps Danmark var jo som bekendt på fjendens side)
Hvis det havde handlet om, at Danmark havde grebet til våben for at udrydde Taleban, ville jeg nok også have mine betænkeligheder, men lige i dette tilfælde handler det om at beskytte civile nødhjælps-arbejdere, hvilket jo så har ledt til kamphandlinger. Det er ikke Danske soldater der er ude at opsøge nogen de kan meje ned.... Ejheller forsøge at vælte en nations regering. Det er ikke meget anderledes end hvad Danmark udførte i eks-jugoslavien eller i kuwait for den sags skyld. Det ligger milevidt fra hvad Frikorps Danmark beskæftigede sig med.

Uden Relevans sagde ...

Kære Kent

Frikorps Danmark var støttet af den siddende regering, oprettet på opfordring af denne.

Tjek eventuelt www.frikorps-danmark.dk hvis du vil se de officielle dokumenter og billeder

Da Frikorpset kommandør blev begravet var hærens øverstbefalende og forsvarsministeren til stede, det samme da de kørte mod Tyskland for at blive uddannet.

Danmark underskrev som det ENESTE ikke-Aksemagtland Antikomiternpagten der forbød kommunisme.

I mine øjne er det helt det samme.

spunky sagde ...

Se lige på det her område, hvor man sammenligner noget nutidigt med noget gammelt, som frikopsdanmark, er jeg nok en smule historieblank og tør derfor ikke rigtig kaste mig ind i debatten. (for en gang skyld føler jeg mig ikke så gammel)

men jeg vil gerne kaste et SGU ind i debatten, bare fordi....... og så kan i jo selv placerer det hvor i ønsker!

Anonym sagde ...

Morfar skrev: "I mine øjne er det helt det samme"

Bortset fra at vi ikke slås FOR nazisterne, men mod dem.

Uden Relevans sagde ...

Vi slås en statsstøttet krig imod nogen. :o)

www.bohemianrhapsody.dk sagde ...

Jeg har altså svært ved at købe den der om at Bush er krig med Islam. Bush er om muligt dn mest indflydelsesrige islam-apologet i den frie verden:tp://www.whitehouse.gov/news/releases/2001/09/20010917-11.html

Suzy Q sagde ...

du har modtaget en award ovre hos mig :)

Anonym sagde ...

Jeg vil her lige bruge det SGU, jeg har fået stillet til rådighed og kaste det ind i sætningen her:
Jeg synes morfar er en dejlig dreng selvom han SGU har en noget afsporet dejlig sarkastisk måde at sige tingene på.... sgu ! ! ! For uanset hvad jeg ved eller ikke ved om fri-spejderne, så ved jeg at der sidder en familie og er kede af at deres kære er død.....
Don't blame it on the sunshine.... Don't blame it on the moonlight..
Don't blame it on the good times..
Blame it on the boogie.....

Unknown sagde ...

. . .

aii

syns' den der Boogie - får skyld for temli' mange ting!

Uden Relevans sagde ...

Boogie og boogiePreben.

Send en kommentar