16. jan. 2011

I wonder

Som de af jer der har læst med i nogle år husker, så døde min far på Herlev Hospital, hvilket min mor også gjorde noget tid senere.

Efter at have set i nyhederne at lægerne bestemmer, hvem der skal genoplives og hvem der bare skal ralle og dø med små tags på en sygejournal, går det op for mig, at det nok også kan være, eller er sket med mine forældre...

Hvis det er tilfældet vil jeg helst ikke vide det nu, hvor det er for sent, men hvor ER det bare latterligt at man bliver tagget som en udsalgsvare i Fona, i ved helcirkel for "væk med denne vare, halvcirkel for "høj profit gammel vare" osv osv.

I wonder...

6 kommentarer:

Eric sagde ...

Ja, det kan jeg sandelig godt forstå, og mange andre må tænke som dig. Og det er sort/hvid - ingen "måske egnede".

fasterfis sagde ...

fuck, det er sgu da nederen at gå og spekulere på, bliver sgu helt glad for min den gamle(som egentligt ikke var gammel, da han døde for et par år siden), bare drattede ud af sin seng og døde der, og ikke på hospitalet. Jeg håber sgu virkeligt ikke at, det der er sket for dine forældre! Virkeligt!

Uffe R. B. Andersen sagde ...

Ro på, Morfar. Her er helt sikkert ikke tale om patienter opereret for brok eller grå stær. Der har været tale om svært syge, der i forvejen har været holdt mekanisk i live. Selvfølgelig bør det ikke ske uden pårørendes viden, men af nylig erfaring skal jeg sige, at det egentlig ikke nogen rar ting at få at vide, som pårørende. Men det er en lægelig vurdering, der ligger til grund - er du uenig må du skifte til medicinstudiet, så du kan kvalificere din kritik. Og ellers må du stole på lægerne - og her siger min nylige erfaring mig, at de også kan få tårer i øjnene, når de informerer pårørende. Jeg tror ikke jeg ville bytte med dem.

Steen AA sagde ...

@URBA: En af fordelene ved demokrati, er at alle har lov til at have en holdning alene baseret på deres egen viden og moral. Og jeg tror ikke en tur på lægestudiet nødvendigvis vil kvalificere en holdning til "hemmelig journalføring". Måske nærmere tværtimod.

Tulippa sagde ...

Jeg er nu også af den oplevelse at pårørende skal (og som udgangspunkt bliver) indrages i sådan en beslutning, som altid tager udgangspunkt i hvilket liv den alvorligt syge, eventuelt vil blive genoplivet til :-)

Jeg har som sygeplejerske deltaget i en del af den slags samtaler og nej, de er bestemt ikke rare - men nødvendige :-)

Jeg håber trods alt, at du og dine forældre har haft en ordentlig oplevelse på Herlev!

Venligst
Linda

Uden Relevans sagde ...

Jeg vil ikke spekulere mere på det, hvilken forskel gør det nu...

Send en kommentar