(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-0755926872671636", enable_page_level_ads: true }); Den toptunede guide til anonymitet på internettet – Uden Relevans

30. jan. 2013

Den toptunede guide til anonymitet på internettet

Hvis man skal være anonym er der en hel del ting, man skal tage højde for.

Vi mennesker er nysgerrige af natur, vi er smarte, vi er kloge. Vi har evnen til at lægge to og to sammen og få fire. Ind i mellem giver det dog også nogle wildskud, men som potentielt anonym skal man passe på.

Første tip er at oprette en gmailkonto i et andet navn. Bruger man sin egen mailkonto vil man på ingen tid forundres over hvor mange tjenester der kræver at man logger ind. Blogger for eksempel.

Når du udfylder din bloggerprofil, ja så gælder det om at lyve som en hest kan rende. Ellers bliver det jo alt for nemt.

Hvad kan man ellers gøre for at forblive anonym? Jamen man kan vildlede folk, nogle gange skrive at man bor i Værløse, eller Vemdrup, bare man husker at skifte mellem stederne. Når man besøger andre bloggere kan jeg anbefale en proxyserver, så kan de ikke se hvor du logger på fra. Samtidig skal man vente med at skrive noget, ellers kan de med det samme se at du kom fra Roskilde og du var der to minutter og i det tidsrum, kom der en kommentar, så det må være dig og du bor jo så i Roskilde.

Følg med i morgen for part II.

5 kommentarer:

Rikke sagde ...

Du taler af erfaring ;-D

Anonym sagde ...

Teknikken med at lave pause mellem besøg og kommentarer kan være for usikker til at holde på hemmeligheder, afhængig af hvilke statistik funktioner ejeren af bloggen har adgang til. Både sidevisninger og afsendelse af kommentarer vil kunne ses i en webserver log, med IP adresse. Koblingen af IP adresse med geografi er langt fra sikker, men ofte vil et solidt geografisk hint være nyttigt for en som leger detektiv.

Selv om det med en proxy server kan sløre en del, vil der ofte være så få brugere fra samme proxy (eller som i det hele taget bruger en sådan), at det ikke beskytter mod at koble flere kommentarer med hinanden, måske på kryds af forskellige blogs.

En stor risiko er at referere til noget fra sin dagligdag, hvor "nogen" kunne sige "aha", også uden at konkrete navne skrives.

Anonym sagde ...

Fedt, du vælger at smide den op her på siden. tusind tak :) glæder mig til part 2

Uden Relevans sagde ...

Part 2 kommer fredag, jeg når det ikke i dag.

2sommerfugle, du har ret, men jeg plejede at bruge proxify.us og så vælge en tilfældig. Jeg har fast IP her hvor jeg bor, så det ville være muligt at pege på hvilken bygning jeg bor i ved hjælp af Ip og adgang til udbyderens oversigt.

Anonym sagde ...

Nogle gange vælger folk at være hudløst ærlige i forbindelse med udfyldningen af profilen, men til gengæld ikke nøjes med bare overdrivelser, når "sandheden skal frem".

Send en kommentar