google.com, pub-0755926872671636, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-0755926872671636, DIRECT, f08c47fec0942fa0 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-0755926872671636", enable_page_level_ads: true }); Et møde med Googles European Privacy Director Peter Fleischer – Uden Relevans

7. okt. 2010

Et møde med Googles European Privacy Director Peter Fleischer

Alle dem der er lidt geeks kan godt finde hagesmækken frem, alle i andre i må tage det som nice to know i stedet for need to know.


I dag da jeg dyrkede noget deft cruiseri rendte jeg ind i Peter Fleischer. Hvem? Siger du sikkert, PF er verdens første internetadvokat, han har to degrees fra noget der hedder Harvard University over i Amerikas Forenede Stater, ud over det så er har han været corporate lawyer for et lille firma ved navn Microsoft, i dag er han så Googles European Privacy Director.

Han er måske mest kendt for at være blevet kendt skyldig i at en user har uploadet en mobbevideo på youtube, hvilket man i Italien mener var platformens skyld, da PF er ansvarlig for privacy på platformen (youtube) mente man at det var hans skyld at det ikke var blevet filtreret fra, så PF er idømt seks måneders betinget fængsel for det.

Hvad havde han så at sige?

Locationbaserede services, som Foursquare og Google Lattitude er kommet for at blive, i takt med at flere og flere får mobile devices vil antallet af brugere stige, set fra et Privacysynspunkt er dette fint nok, så længe man skal Opte IND i programmet og ikke automatisk er med (Han kigger på jer Facebook).

Anonymitet er en af hjørnestenene i Internettet, der skal overhovedet ikke pilles ved dette, platforme som Youtube og Blogger der bruges af anonyme til at formidle væsentlige nyheder ville ikke fungere hvis man skulle logge ind med sit CPRnummer som man skal i Folkerepublikken Korea.

GoogleTV vil gemme en historie over hvilke programmer du har streamet, ligesom din internetbrowser gør i dag, det vil være muligt at registrere og gemme disse oplysninger til en start har Google dog ingen planer om dette.
Vi talte om Street View at Spanien havde bedt om at få udleveret data - dermed havde de kopieret de data der ved et uheld var blevet samlet op = større risiko for brud på Privacy.
Den største trussel imod Privacy som PF ser det er Face Recognition Software, altså programmer der kan genkende et ansigt blandt tusinder, allerede nu kører Facebook med dette uden at have spurgt nogen om det, men som han siger "Hvem kan man spørge? Der er ikke to lande der har ens regler om dette, hvis der overhoveder ER nogle regler på området", hvis Face Recognition Software bliver misbrugt til realtime at se at nu er Hans Jensen på vej ind på Hovedbanen, eller aktivt at søge efter profiler i de tusindevis af overvågningskameraer vi har her i landet SÅ bliver det et alvorligt problem for Privacy.

Der er ingen regler på området, man har ikke muligheden for at melde sig ind eller ud af dette, det kører allerede i lufthavne osv dog på passiv basis så man efterfølgende kan skanne efter terrorister eller andre om de var der på det pågældende tidspunkt, når der AKTIVT kan søges i de data, så har vi balladen.


Jeg håber at i kan bruge det til noget.

5 kommentarer:

Leoparddrengen sagde ...

Jotak!

(Må nok sige, at FRS hos Facebook, hvor man bliver auto-tagget fordi man tilfældigvis står i baggrunden på en bar og bliver optaget fordi nogen med en iPhone optager Leoparddrengen danse - det skal sgu nok blive sjovt!)

(Og den italienske historie dengang var fuldstændig vanvittig - det er vist den eneste gang jeg har skrevet til en MEP; men det gjorde jeg ovenpå den!)

Uden Relevans sagde ...

Selv tak!

Sagen er appelleret og kører videre, det tager nok to år før vi har en ny dom.

Sandra Høj sagde ...

Hvadbehager? Har fb nu også face recognition? Hvornår siger folk mon fra? Det er skræmmende at vores privatliv og hårdt tilkæmpede rettigheder, som vi selvfølgeligt har taget til os, eroderer med et hundrede kilometer i timen iøjeblikket, og den almindelige holdning synes at være "jeg har ikke noget at skjule, de må gerne kigge på mig". Arh, det får mit pis i kog! Det er jo ikke et spørgsmål om dig, men om noget større (får jeg lyst til at råbe ind i hovedet på dem der kun har skuldertræk tilovers).

Nå. Det er jo ikke fordi jeg går rundt og er paranoid til hverdag, med min ikke-anonyme blog.. det er bare rart at kunne vælge hvad man deler.

spunky sagde ...

jamen ... det her er jo kun den spæde begyndelse...
der er ingen der kan tøjle det her som er sat i gang .. så vi vil se mere og mere af det...
med mindre nogen trækker stikket ud på hele nettet..... og det kan næppe lade sig gøre....

så vi må nok heller vende os til tanken om at blive overvåget i hoved og røv....
(det bliver vi jo allerede)
the TRUEMAN SHOW var ikke ren fiktion det er den begyndende virkelighed! ;-)

Uden Relevans sagde ...

Mayhaps.

Send en kommentar