google.com, pub-0755926872671636, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-0755926872671636, DIRECT, f08c47fec0942fa0 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-0755926872671636", enable_page_level_ads: true }); Overkvalificeret??? WTF! – Uden Relevans

14. dec. 2009

Overkvalificeret??? WTF!

Til alle de kloge hoveder, der læser med på denne internetweblog, og som at det er at det er at de har en smule leder-ansættelses eller personaleansvar.

Hvad er det der gør at man afviser en ansøger der er overkvalificeret? Fryder man sig ikke bare over at her har man fået en superdygtig kuli på krogen? At dette kloge hovede er interesseret i at slave for en.?? Hvad? Enlighten me.

Jeg fik i dag følgende brev.

Kære John Dyrbye.

Endnu en gang tak for din ansøgning til stillingen som rendegraverfører på vores kontor i København. Vi har nu set nærmere på din ansøgning, og selvom du har en spændende profil, må jeg desværre meddele dig, at vi har valgt at gå videre med andre kandidater til stillingen. Vi har til stillingen udvalgt nogle ”grønnere” profiler og vurderer derfor dig som overkvalificeret til stillingen i kraft af dit erfaringsgrundlag.

I andre må også godt byde ind.

Undskyld for eventuelle tastefejl, min sekretær afspadserer.


11 kommentarer:

Leoparddrengen sagde ...

I det her tilfælde med de "grønnere" lyder det som om de helst vil have nogen uden erfaring de kan presse på lønnen.

Men ellers kan der vel også være en relevant frygt for, at folk kommer til at kede sig i stillingen, og derfor enten søger væk meget hurtigt, får megafravær eller begynder at lave ballade?

Anonym sagde ...

hmm Er den ikke lige så elendig som "Vi har desværre besat stillingen til anden side"...

Lidt det samme, som når begrundelsen efter en jobsamtale, hvor 80 har søgt, 5 er indkaldt og så meddeles man at ikke har nok erfaring?

Begrundelserne er i min bog lige elendige og mener jeg siger mere om stedet end om ansøgerne.


LilleQ

Miws sagde ...

Jeg tror, der er flere årsager. Det kan jo være farligt at ansætte en, der har så meget erfaring at man ikke kan "holde" dem, der hvor man vil have dem. Erfaring er magt, og nogen gange skal man jo bruge en underdanig serviceorienteret robot, så gider man ikke have en med for stort fagligt overskud, der kan stille irriterende relevante spørgsmålstegn. En anden pointe kunne være: Vi gider ikke betale for din kompetence, når vi ikke skal bruge den.

Mine ydmyge bud ;o)

Anonym sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Anonym sagde ...

Ej, helt ærligt ... Hvis Moflingen ønsker jobbet ... Så kan arbejdspladsen da være ligeglade med han er overkvalificeret ... De kan jo bare sige : Lønnen er sådan og sådan ... Så må det da være op til Mofling om han vil arbejde under de betingelser eller ej ... :o)

Rikke Blå sagde ...

Det er allerede sagt, men det tåler sagtens gentagelse. Der er to grunde:

1. Overkvalificerede medarbejdere har det med at søge væk.

2. Overkvalificerede medarbejdere har bedre argumenter for at kræve højere løn, foruden hvilken de skrider.

Man kan:

1. Kontakte og overbevise dem om, at man vil sadle om til den stilling man er overkvalificeret til. Her skal man ikke sige, at ens nuværende chef er en idiot.

2. Kontakte og overbevise dem om, at de har en anden stilling man passer perfekt til - selvom, der måske går nogle måneder før den er ledig eller klar.

Rikke Lidtlilla sagde ...

Har jeg sagt, at jeg eddermame er træt af at kommentere på folks latterlige fb-kommentarer om klimatopmødedemonstranter og lømmelpakker? JEG ER TRÆT AF DET! Så lad nu være med at skrive sådan noget pis, ikke!?!

Uden Relevans sagde ...

Okay... Cool.

Tak allesammen.

Copenhater sagde ...

Jaja, det er der nogen der sir. Jeg sir det her. Altså, det her:
Bring a suitcase
Bring your dark eyes
Bring those red shoes

Men vigtigst af alt er, at vi blir ved med at hade os selv....

Ellen sagde ...

Jeg vil så gentage det, der er sagt flere gange: Ofte søger man job, fordi man skal levere en vis kvote ansøgninger.
Vi har lige haft en del ingeniører til en laborantstilling, og den går bare ikke, for vi ved med 100% sikkerhed, at de stadig er jobsøgende, selv om de skulle få den laborantstilling.
Jeg har ondt af de stakkels ingeniører, men som arbejdsgiver har man også lov til at være realistisk i sin vurdering af folks motivationer for at søge et givent job.

Uden Relevans sagde ...

Tak for jeres input. Det er jeg glad for.

Send en kommentar