google.com, pub-0755926872671636, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-0755926872671636, DIRECT, f08c47fec0942fa0 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-0755926872671636", enable_page_level_ads: true }); Hvorfor er det der med løn hemmeligt?? – Uden Relevans

3. mar. 2009

Hvorfor er det der med løn hemmeligt??

Idag fik jeg min lønseddel, hvilket faktisk er lidt mirakuløst for normalt får jeg den først en 14 dages tid efter at jeg har fået løn, jeg ser så at beløbet på toppen for en gangs skyld er det jeg rent faktisk skal have.

Min kollegas lønseddel lå i hendes dueslag ved siden af mit, (stor skurvogn) så jeg tog hendes i kuvert forseglede lønseddel med ind.

Hun for straks op, "Har du kigget på min lønseddel!!??" Jeg fik et mindre chok og benægtede straks, og kuverten var jo stadig lukket.

Hvorfor skal det være så hemmeligt hvad vi får i almisser? Er det fordi nogen får ondt i røven over at andre måske får mere for det samme arbejde?

10 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det kan da være at hun skammer sig?

frk rips sagde ...

jeg har heller aldrig forstået det er hemmeligt kollegaer imellem - men det er vel absolut i arbejdsgiverens interesse ?

Leoparddrengen sagde ...

Ja, det er klart i abejdsgivers interesse.

Jeg tror nu ofte vores blufærdighed omkring lønsedler og lignende lige så meget skyldes oplysninger omkring vores fradrag og andet skatterelateret, og ikke bare lønnen.

Men det er vist meget dansk med det hemmelighedskræmmeri. Ved så ikke om det også er jantelovsrelateret.

Anonym sagde ...

ikke at jeg helt forstår hemmelighedskræmmeriet, men i og med lønsedler uddeles i lukkede kuverter med navn på, anser jeg det for min ret selv at bestemme hvem der må vide hvor meget/lidt jeg tjener. Man kan jo stille sig selv det spørgsmål om man omvendt ville ønske sig at alle folks løn, og dermed også ens egen, bliver stillet til offentlig skue eventuelt på nettet.
Jeg synes ikke jeg ser noget krone-og-øre-beløb nogen steder i dit indlæg ;)
Dog ville jeg nok stille mig en smule undrende over at hun tager sådan på vej, allerede inden hun har konstateret hvorvidt du har krænket hendes privatliv.

Anonym sagde ...

Couldn't care less, men blev venligt bedt af ledelsen om at ikke råbe vildt højt. Men alle ved jo at vi selv må om vi vil være hemmelige eller ej, men de spurgte jo så pænt :D

/Annika

Anonym sagde ...

Min månedlige indkomst i dag, svarer til min årlige indkomst for 15 år siden. Jeg fik for lidt dengang og får for meget i dag, men jeg har alligvel altid følt mig fattig.

Anonym sagde ...

Jeg har heller aldrig fattet hvorfor folk ingen problemer har med at udtale sig om intime detaljer og sætte deres allermest personlige sider til skue på nationalt tv, men hvis kollegaen spørger hvad man får i løn så er det pludselig fuldstændig uhørt.

Hunløven sagde ...

Det er sjovt nok et af de største tabuer der findes på arbejdspladsen.
Folk snakker lystigt om familie, børn og sexliv. Men uha ikke fortælle nogen hvad de tjener.
Personligt synes jeg det er bedre at høre at en kollega tjener mere end at han/hun godt kan lide en hård omgang SM i den lokale swingerklub.
Men sådan er jeg nu bare.

Uden Relevans sagde ...

Aaneets: IT factory?? :)

Kent du kan sagtens få det rigtige tal hvis du vil :)

Hunløve: Jup de der swingere vil absolut have os andre til at vide hvor mange mænd de havde oppe i fissen/røven igår aftes :) Ihvertfald de to jeg har arbejdet sammen med.

Sjovt egentlig

Anonym sagde ...

Jeg er ikke sikker på hvad jeg skulle bruge det til Moffe.
Hellere næste uges lottotal tak ;)

Send en kommentar